چنانکه مشهوراست و در نقلهای سینه به سینه آمدهاست بْرزو یکی از نوادگان انوشیروان، قرنها قبل از ظهور و بروز اسلام، کاریز(قنات) بجد را جاری ساخت و بنای این دیار کهن را که در آغاز به نام خود او بْرزو نامیده می شد؛ پی نهاد. در طول قرون و اعصار متمادی و سالیان درازی که بر این دیار تاریخی گذشت؛ همزمان با تحوّل و تطوّر زبان و فرهنگ مردم این سرزمین نام آن نیز، دچار تطوّر شده و نهایتاً به شکل امروزی خود (بجد) درآمد. نگاهی به اسناد مکتوب و مدارک تاریخی موجود بیانگر اینستکه حداقل از هشتصد سال پیش تا کنون در نام بجد تغییری رخ نداده است. هرچند در برهه هایی از زمان بعلّت کثرت وجود علمای برجسته و تراز اول و اولیاء الهی و استقامت سرسختانه و مردانه اهالی آن در ورای باروهای بلند قلعه ایمان و علم در برابر حکّام جور که با سوءاستفاده از قدرت، قصد واداشتن آنها به دستکشیدن از باورها و مرامشان داشتند؛ به برج اولیاءالله اشتهارداشته است. مشهور است که همزمان با فتح خراسان در زمان خلافت سومین جانشین پیامبربزرگ اسلام jحضرت عثمان ذیالنورین(رض) مردم بجد با آغوش باز اسلام را پذیرفتند و از این رو سه تن از یاران پیامبراکرم j که مدفن آنها در بجد قرار دارد؛ در بجد مستقر شدند و بجد را بعنوان مرکز فعالیتهای تبلیغی خود برگزیدند
بازدید امروز : 18
بازدید دیروز : 156
کل بازدید : 138296
کل یادداشتها ها : 126
روشی که بزرگان دین آن را تجربه کرده اند اگر انسان بر آن عمل کند ، موفق به دادن صدقه می شود وگرنه ما عادت پیدا کرده ایم که کارهای نیک را به تعویق بیندازیم آن روش این است :از درآمد خود سهمی برای صدقه در راه الله تعالی مقرر کنید ،هر انازه که الله تعالی توفیق دهد خواه یک دهم یا یک بیستم برای این امر در نظر بگیرید هر وقت چیزی در دخلتان افتد مقدار معین را درآورده جدا بگذارید وبرای این منظور پاکتی ویا چیزی که بتوانید به آسانی در وقت دلخواه پول از آن بردارید ودر دسترس داشته باشید پولتان را در آن بنهید حالا همین ظرف پول یاد آوری خواهد کرد که من خرج شدنی هستم ،در جایی درست مصرفم کنید.به برکت همین عمل الله تبارک وتعالی به شما توفیق خواهد داد که در راه او صدقه دهید . و گرنه چه بسا مواقعی برای انفاق فی سبیل الله پیش می آید ولی انسان متردد می ماند که صدقه کنم یا نه؟اما زمانی که ظرف وپاکت در دسترس شماست و از قبل ،پول در آن وجود دارد ، خاطر نشان خواهد ساخت که در فرصتهای مناسب ،بدون کمترین تردیدی در راه الله تعالی صدقه دهید . هر کس به قدر توانایی خویش به این روش عمل نماید ،بذل وبخشش در راه الله تعالی آسان خواهد شد.
کمیّت نزد الله تعالی مطرح نیست
به یاد داشته باشید!الله تعالی به شمار ، مقدار وتعداد نگاه نمی کند، بلکه به علاقه واخلاص نظر دارد . دونفر هستند :یکی روزانه یکصد تومان درآمد دارد ویک تومان در راه الله تعالی صدقه می دهد. دیگری یکصد هزار تومان درآمد دارد ویکهزار تومان صدقه می دهد هر دو نزد الله تعالی یکسان هستند . از کجا معلوم که آن که یک تومان صدقه می دهد بخاطر اخلاص در کارش ، از آن دیگری فراتر رود.بنا بر این نظر به کمیّت اعمال نداشته باشید . تمام توجّه خود را به کسب فضیلت وپاداش صدقه وحصول رضا یت الله تبارک و تعالی مبذول بدارید .پس اگر چنین است بخشی از درآمدتان را ولو اندک حتماً در راه الله تعالی صرف کنید.
نقل از کتاب خطبه های اصلاحی _تربیتی اثر مولانا محمّد تقی عثمانی