سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بجد شریف
   مشخصات مدیر وبلاگ
 
  محمد فاروق فاروقی بجد[13]
 

چنانکه مشهوراست و در نقلهای سینه به سینه آمده‌است بْرزو یکی از نوادگان انوشیروان، قرنها قبل از ظهور و بروز اسلام، کاریز(قنات) بجد را جاری ساخت و بنای این دیار کهن را که در آغاز به نام خود او بْرزو نامیده می شد؛ پی نهاد. در طول قرون و اعصار متمادی و سالیان درازی که بر این دیار تاریخی گذشت؛ همزمان با تحوّل و تطوّر زبان و فرهنگ مردم این سرزمین نام آن نیز، دچار تطوّر شده و نهایتاً به شکل امروزی خود (بجد) درآمد. نگاهی به اسناد مکتوب و مدارک تاریخی موجود بیانگر اینستکه حداقل از هشتصد سال پیش تا کنون در نام بجد تغییری رخ نداده است. هرچند در برهه هایی از زمان بعلّت کثرت وجود علمای برجسته و تراز اول و اولیاء الهی و استقامت سرسختانه و مردانه اهالی آن در ورای باروهای بلند قلعه ایمان و علم در برابر حکّام جور که با سوءاستفاده از قدرت، قصد واداشتن آنها به دست‌کشیدن از باورها و مرامشان داشتند؛ به برج اولیاءالله اشتهارداشته است. مشهور است که همزمان با فتح خراسان در زمان خلافت سومین جانشین پیامبربزرگ اسلام jحضرت عثمان ذی‌النورین(رض) مردم بجد با آغوش باز اسلام را پذیرفتند و از این رو سه تن از یاران پیامبراکرم j که مدفن آنها در بجد قرار دارد؛ در بجد مستقر شدند و بجد را بعنوان مرکز فعالیتهای تبلیغی خود برگزیدند

    آمارو اطلاعات

بازدید امروز : 16
بازدید دیروز : 10
کل بازدید : 138138
کل یادداشتها ها : 126

نوشته شده در تاریخ 86/8/13 ساعت 1:1 ع توسط محمد فاروق فاروقی بجد


ادله و شواهد تاریخی حاکی از آنست که نیاکان اهالی بجد که پیش از ورود اسلام پیرو آیین زرتشت بودند، با ورود اسلام در زمان خلافت حضرت عثمان بن عفان (رض)، سومین جانشین پیامبر بزرگ اسلام j با آغوش باز اسلام را پذیرفتند و از آن‌زمان تاکنون همواره بر اعتقادات و باورهای خود راسخ و پابرجا مانده‌اند.

اهالی بجد عموماً، مسلمان و اهل‌سنت‌وجماعت‌اند و از پیروان مکتب فقهی امام اعظم، ابوحنیفه - نعمان‌بن ثابت(رض) - و شاگردان ایشان(رح)، بشمار می‌آیند. پایبندی اهالی بجد بر اعتقادات و باورهای مذهبی خود در طول تاریخ، زبانزد خاص و عام و یکی از وجوه شهرت بجد است.

حدود چهل خانوار غیر بجدی نیز در بجد ساکن هستند، که %60آنها اهل تشیع و غالباً از اهالی روستاهای مجاور و %40دیگر نیز که اهل سنت وجماعت‌اند، غالباً اهل روستاهای بخش درمیان و جمعی نیز از برادران بلوچ هستند.  

شغل اغلب ساکنین فعلی بجد کشاورزی و باغبانی است؛ دامپروری، خدمات، کارگری، معامله‌گری و... از دیگر راههای امرار معاش اهالی بجد بشمار میرود. 

محصولات زراعی و باغی کشاورزان بجدی به‌ترتیب سطح زیر کشت عبارتند‌از:

الف - محصولات زراعی: گندم‌وجو، چغندرقند، یونجه، زعفران و...

ب - محصولات باغی(درختی): عناب، انار، زرشک، پسته، آلوجات، انگور، توت و...

محصولات دامی و لبنی دامداران بجدی عبارتنداز:

الف - محصولات دامی: گوشت، پوست، پشم، مو وکرک، تخم‌مرغ، کودحیوانی.

ب - محصولات لبنی: شیر، ماست، کره(مسکه)، کشک(قروت).



نذر...   





طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ